Плануючи перебування на території ПОЛЬЩІ понад 90 днів (для виконання роботи), необхідно подати заяву на національну візу типу “D” в Консульстві або в Пункті Прийому Візових анкет (PPWW) не пізніше, ніж за тиждень до планованої поїздки. Максимальний термін дії візи типу “D” – це рік.

Обов’язковою умовою для отримання візи типу “D” є отримання документа, який є підставою для виконання роботи на території РП:

  • Заяву про намір доручити іноземцю виконання роботи
  • або дозвіл на роботу

Цей документ необхідно отримати від роботодавця, який має намір найняти на роботу іноземця на території Республіки Польща.

Що робити?

  1. для подачі заяви на візу до Консульства слід: зареєструвати бланк на сайті Консульства www.e-konsulat.gov.pl (ви повинні вибрати Консульство за місцем проживання). Потім заповнену форму необхідно роздрукувати. Прикласти потрібні ксерокопіі а також оригінали документив для подчі в Консульстві обраним при реєстрації форми.
  2. для подачі заяви на візу до визового центра слід: внести оплату за послугу PPWW в будь-якому відділенні Кредо Банку або Ідея Банку, розташовані на території області, підтримуваного відповідний генеральне Консульство.
    Кредо Банк відділення

    Ідея Банк філії

    Після оплати (через 24 год) необхідно запланувати візит у Пункті Прийому Візових анкет (PPWW) для подачі візової анкети. У PPWW термін відвідування, ми можемо попередньо узгодити по телефону або онлайн.

УВАГА! Заяву необхідно подати в потрібному PPWW територіальної підсудності перевірте.

Список необхідних документів, які потрібно подати для отримання візи:

  1. Заповнений бланк візової анкети разом з фотографією
  2. Закордонний паспорт та копія першої сторінки
  3. Заяву про наявність інших паспортів або їх відсутність
  4. Внутрішній паспорт (оригінал + ксерокопія)
  5. Документ, що міститься медичного страхування (оригінал + ксерокопія)
  6. Документ, що підтверджує основну мету поїздки:
    1. Запрошення (заява про намір доручити іноземцю виконання роботи (оригінал і копія)), зареєстрованих у ПНП в Польщі – у разі наміру виконувати роботи в термін, що не перевищує 6 місяців протягом наступних 12 місяців
      Або
    2. дозвіл на роботу, зареєстрованого в Воеводском Управлінні (оригінал та копія) у відповідно до Закону від 20 квітня 2014 року. про сприяння зайнятості та установах ринку праці, ст. 2 пункт 1, пункт 43а.
      PPWW передає заяву на візу в Генеральних Консульств Республіки Польща в Україні для оцінки і прийняття рішення.

УВАГА! Наявність візи не гарантує в’їзду в Польщу про в’їзд на територію Республіки Польща щоразу вирішує Прикордонна служба.

Більш детальну інформацію про візи Ви знайдете на веб-сайті: www.polandvisa-ukraine.com